Домашна питка с прясно мляко

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39773402
20/03/2018
"Причина номер 1 да не купувате хляб от магазина - тази домашна питка с мляко "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 455
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките се замесва меко не лепнещо тесто. Покрива се и се оставя да втаса за 20 минути. Премесва се отново и се разделя на 8 части.

Всяка се оформя на топче. Всяко топче се разточва на кора, маже се с олио, реже са на две.

Всяка част се навива на руло, двете рула се кръстосват през средата и се усукват.

Навиват се на кръг и се поставят в намаслена тава.

Оформената питка се оставя да втаса за 15 минути.

Втасалата питка се маже с разбития с олиото и прясното мляко жълтък.

Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар