Дива патица със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
19/03/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 878
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патицата да престои в смес от вода, оцет и малко сол за поне 4 часа. След това я измийте добре.

Шпиковайте с помощта на остър нож и в направените разрези сложете маслото. Така направете с цялата патица, за да не остане суха.

След това я намажете с черен пипер и сложете в подходящ глинен съд с капак. Около нея подредете всички зеленчуци (едро нарязани) и подправките.

Долейте вода до половината и сложете капака. Печете около 4 часа – първоначално на силна фурна (докато заври водата), след това намалете фурната.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар