Дива патица върху полента

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
19/03/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете гърдите от двете страни, след което ги сложете в купа. Полейте ги с прясно изстискан портокалов сок (50 мл). Настържете на ситно лимоновата кора и добавете към месото, разбъркайте и оставете да се маринова около 2 часа (в хладилника).

Полента: Сипете вода в дълбока тенджера и изчакайте да заври. Прибавете зехтин, червен пипер и сол. Сипвайте постепенно царевичното брашно, като бъркайте непрекъснато около 10-15 минути. Настържете пармезана и го прибавете. Разбъркайте. Пресипете полентата в тава и загладете, оставете да се охлади около 15-тина минути.

Нарежете предварително накиснатите и добре отцедени сливи на кръгчета. Бадемите също нарежете. Разтопете масло на слаб огън, прибавете захарта и бъркайте докато се разтопи. Прибавете бадемите и сливи и оставете соса да покъкри около 5 минути. След това сипете виното и варете, докато сосът се сгъсти.

Извадете патешкото от маринатата и направете по него диагонални разрези – върху кожата, в двете посоки, с дълбочина около 1 см. Загрейте добре грил тигана и сипете в него половин лъжица олио. Изпечете гърдите за по 5-6 минути от всяка страна, но внимавайте – месото трябва да си остане леко червено.

Вече изстиналата полента се нарязва на правоъгълници. Запечете ги леко в тигана при месото. Идва моментът за сервиране. За целта наредете няколко правоъгълничета в чиния. Нарежете патешкото на филийки под диагонал. Полейте със соса и поднесете.

Източник: 24kitchen

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар