Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Дива патица с ароматни картофки

Дива патица с ароматни картофки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Дива патица с ароматни картофки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • дива патица - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 300 г
  • масло - 200 г
  • чушки - 6 бр. печени
  • моркови - 1 бр. голям
  • черен пипер - 10 зърна + още смлян
  • суджук - половин парче мек
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 6 зърна
  • магданоз - ½ връзка
  • чесън - 2 - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патицата и я сварете в подсолена вода заедно със зърната бахар и черен пипер. Варете докато месото започне да се отделя от костите.

Измийте и сварете картофите и моркова. Нарежете ги на парчета, гъбите на филийки. Нарежете печените чушки и суджука.

Обезкостете и нарежете свареното месо. Поставете маслото в тава и сложете в загрята на 220 градуса фурна – трябва да се сгорещи.

Вътре сипете нарязаните гъби и картофи. Разбъркайте хубаво и печете до зачервяване – разбъркайте 2-3 пъти. След това сипете останалите продукти, овкусете със сол и пипер. Разбъркайте добре и върнете във фурната, печете до зачервяване.

Нарежете на ситно магданоза, счукайте го с чесъна и сол. Сипете ароматната смес в ястието и върнете във фурната за не повече от 5 минути.

Източник: Щъркелово гнездо

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: