Задушен ориз със спанак и гъби

SimonaSimona
Новак
45
28
20/03/2018
"Нека превърнем приготвянето на постни ястия в истинско изкуство "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо973
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 350 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • олио - 80 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, измива и се нарязва на ситно, както и морковът.

Заедно се запържват в олиото, докато поомекнат.

След това се добавят едно по едно нарязаните на малки ивички гъби, ситно нарязаният спанак и оризът.

Объркват се, позапържват се около 5 минути и се доливат 3 чаши и половина вода.

Добавят се солта и черният пипер. Оставя се да заври.

Щом заври, се слага капакът, намаля се на по-слаба степен и се вари до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар