Рибена Чорба с Риба Скобар

Рибена Чорба с Риба Скобар

20/03/2018
"По-вкусна ли е от другите рибени чорби или само на нас така ни се струва"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 661
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата и след като заври, слагаме сол, така че да стигне за цялата чорба.

Когато отново заври, прибавяме и рибата.

Добавяме едри подправки, като дръжки от целина и девесил, корени от хрян, корени от целина, зърна от черен пипер, бахар, дафинов лист.

Всичко това оставяме да ври на бавен огън.

Подготвяме си зеленчуците, като си обелваме картофите и нарязваме на кубчета, така и морковите и лука.

След като е сварена рибата, я вадим с решетъчна лъжица и прецеждаме хубаво бульона.

Бистрият бульон поставяме отново на котлона и към него слагаме зеленчуците.

Първо поставяме морковите, като оставяме да се посварят, след това добавяме лука, а след малко и картофите.

Докато се сварят зеленчуците, ние обезкостяваме рибата.

Добавяме я към чорбата и прибавяме оцет - 2 с.л.

Накрая добавяме чубрицата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар