Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, бакпулвера и щипка сол.
Отделно разбийте мекото масло, добавете пудрата захар, ваниловата захар и продължете разбиването. На етапи добавете брашното и замесете тесто, поставете го в найлонов плик и оставете плика в хладилник за 1 час.
Разточете тестото на тънка кора и изрежете бисквитки с формата на яйце с шаблон или резец.
Подредете бисквитките в тава, постлана с хартия за печене, и печете за 7-10 минути до леко златист цвят.
На малка част от бисквитите изрежете кръгчета, за да се покаже част от крема при слепването като жълтък. Пригответе пудинга по указанията на опаковката и още горещ слепете бисквитките.
Пригответе си глазурата от белтъка, пудрата захар и лимоновия сок, като ги разбиете на целувчен крем. Декорирате с него и поръсете с шарени пръчици и декор сърчица за човките на пиленцата.