Начин на приготвяне
Тиквата се измива, отрязва се капаче, почиства се от семките и се издълбава внимателно, за да се получи кухина.
Мусаката се приготвя по стандартен начин, предпочитан от всяка домакиня.
Аз обелвам и наситнявам картофите, нарязвам лука и настъргвам морковите.
Раздробявам каймата.
Запържвам каймата в тиган, към нея прибавям лука и морковите, пържа до леко омекване.
След това изсипвам в тенджера и прибавям картофите. Запържвам заедно с непрекъснато бъркане.
Прибавям червен пипер и сол. След това вода. Леко възварявам.
Така приготвената смес за мусака се пълни внимателно в тиквата. Когато се напълни, се покрива с предварително оформеното капаче.
Добре е тиквата да остане права, за да не се изсипе съдържанието.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Най-накрая се прави заливка от разбити яйца, мляко и малко сода. Налива се в тиквата и се запича.
Получава се ефектно и нестандартно ястие.
Ретро мусаката в тиква е готова.