Постна Царевична Питка

21/03/2018
"Постна и вкусна - защото така обичаме са правим нещата ние "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 948
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 2 ч.ч. от 200 г
  • брашно - 2.5 ч.ч. бяло
  • олио - 8 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 и 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • хладка вода - 300 мл
  • сънчогледово семе - 3 с.л.
  • чубрица - за поръсване
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се смесват царевично и бяло брашно. В средата се оформя кладенче, сипваме хладка вода, олиото и солта. Отделно се разбъркват содата за хляб и бакпулверът в оцета, докато шупнат.

Добавят се в кладенчето и с вилица се бърка да се смесят продуктите. Сипва се на плот, поръсен с брашно, добавят се слънчогледовите семена сурови и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Оставя се за 10 минути да почине. С ръце се оформя на кръгла питка и поставяме върху хартия за печене, поръсена с малко царевично брашно.

Отгоре се намазва с олио и с вилица се оформят шарки. Поръсваме с две щипки ронена чубрица и печем в загрята фурна 180°C около 35 минути.

Изважда се върху решетка, леко се поръсва с малко вода и покриваме с кърпа за 5-10 минути.

Хапваме топла с шарена сол.

Много е вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар