Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен Заек в йенска тенджера

Печен Заек в йенска тенджера

ИнаИна
Помощник Готвач
47187106
Печен Заек в йенска тенджера2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Защо го готвим в йена ли - защото не искаме да го изпускаме и за секунда от поглед"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. с вътрешностите (дробчета, сърце)
  • ориз - 300 г
  • вода
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • целина
  • чубрица
  • естрагон
  • олио
  • грах - 200 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото и се добавят грахът и оризът. Подправят се със сол, черен пипер, червен пипер, целина, чубрица и естрагон.

Докато се задушават се нарязват на ситно дробчетата и сърцето. Слагат се в тенджерата. Добавят се 300мл вода и се слага капакът.

Оставя се да ври около 15 минути, като периодично се разбърква. В йенска тенджера се слагат 300 мл вода.

Пълни се заекът и се зашива. Останалата част от плънката се разпределя равномерно около пълнения заек.

Затваря се йенската тенджера с капак и се загрява фурната на 180 градуса.

Заекът се пече около 55 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: