Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински карета с топено сирене

Свински карета с топено сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински карета с топено сирене
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не се препоръчва за хора със слаби сърца - уникални свински каренца"

Необходими Продукти

  • свински карета - 600 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • домати - 1 бр. голям
  • сирене - 150 гр. топено
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките и натрийте хубаво каретата с тях. Сложете ги в съд и ги полейте с бялото вино.

Междувременно почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Обелете домата и лука и ги нарежете на тънки парчета.

В тава за печене наредете каретата, като между тях сложете гъбите, доматите и лука.

Покрийте месото с нарязано топено сирене сипете бяло вино.

Захлупете тавата с капак или с фолио.

Печете пържолите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 мин.

Сервирайте с картофено пюре или друга гарнитура по желание.

Свинските карета с топено сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: