Тесто за понички

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тесто за понички
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И вие може да се превърнете в спец в приготвянето на понички с нашата изпитана рецепта за тесто за понички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • масло - 60 г разтопено
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • суха мая - 15 г
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия
  • брашно - 600 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и 1 с.л. захар. оставете да шупне и я добавете към пресятото брашно. Добавете яйцата, ванилията и останалата захар.

Забъркайте тестото, докато стане гладко и прибавяйки маслото. Щом спре да лепне по пръстите, значи е готово. Покрийте го и го оставете да втаса на топло до удвояване на обема си.

Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.

Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема.

Пускайте поничките да се изпържат в обилно количество сгорещена мазнина. Изстиналите понички могат да се напълнят с плънка по желание с помощта на шприц.

Научи също как се правят понички без пържене и защо поничките имат дупка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
520
416
35
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Мина Гергова
Мина Гергова
ВКУСНО!!!
13.03.2016 21:50
2
Мина Гергова
Мина Гергова
Станаха меко казано супер супер супер ВКУСНИ!
Много благодаря за рецептата! Аз ги поръсих с пудра захар а на някои им сложих и сладко от вишни!
З А Д Ъ Л Ж И Т Е Л Н О ПРОБВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!
20.07.2015 10:33
1
коцева
коцева
забравили сте сол да пишете аз сложих 13 гр на 1 кг брашно
01.11.2014 07:03
5
Тагрид
Тагрид
Ами, Даниела, така като чета и аз разбирам, че маслото се добавя постепенно към тестото, докато се разбърква!
23.01.2013 10:26
2
2
роро
роро
да
04.12.2012 13:19
4
3
даниела
даниела
маслото къде се слага,в тестото ли?
04.12.2012 12:08
7
2