Пилешки фенери с ориз

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
07/12/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 940
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките фенери да се сварят, след което отделете месото и прецедете бульона. Запържете пилешкото в сгорещена мазнина. Извадете го и добавете в олиото нарязаните ситно лук и чушка. Запържете ги до омекване и добавете предварително измития ориз.

Разбъркайте, докато и той се запържи и долейте прецедения бульон на порции. Долива се, след като оризът е поел водата. Количеството на бульона е около 4.5 ч.ч., но зависи от ориза.

Готовият ориз овкусете с подправките и захлупете да се задуши за 10-15 минути, след като сте го свалили от котлона. Поднесете порция ориз със запържените пилешки късчета.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар