Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена палачинкова торта без колбас

Солена палачинкова торта без колбас

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71377104405
Солена палачинкова торта без колбас
Снимка: Жулиета
1 / 4
15/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Хапвайте спокойно и с надлада - вкусна е и е без колбас"

Необходими Продукти

  • За палачинковата смес
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 500 мл
  • брашно - 500 г или колкото поеме
  • сода - на върха на ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • майонеза - 1 кофичка на Краси
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кисели краставички - 6 - 7
  • печени чушки - 4 - 5 червени
  • маргарин - за намазване
  • сирене - 300 г
  • маслини - зелени или черни без костилка
  • яйцa - 3 бр. за украса
  • магданоз - 2 стръка за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинковата смес чукаме 3 яйца в дълбок съд, към тях прибавяме солта, захарта и содата.

Разбъркваме добре, след това слагаме малко вода и пак разбъркваме,

после слагаме брашно и пак разбъркваме и така редуваме вода брашно, докато стане гладка смес за палачинките без бучки (бърках на ръка с бъркалка, вие може да бъркате с миксер или пасатор).

След като е готова сместа, изпичаме палачинките на загрят тиган сач -

зависи кой каквото има. От получената смес ми излизат 10-11 палачинки .

За плънката на нашата палачинкова торта смесваме майонезата с киселото мляко, натрошаваме и сиренето, към получената смес добавяме нарязан на ситно чесън.

Готовата смес оставяме настрани.

Нарязваме си печените чушки на ивици, киселите краставички на кръгчета, маслинките на колелца - половината, а другата половина - на 4, тоест една маслинка разделена на 4 (за украса). Сваряваме си яйцата до готовност - тях нарязваме на колелца, пак за украса.

Сглобяваме палачинковата торта. Всяка палачинка намазваме с маргарин. В подходящ поднос съд слагаме една палачинка, отгоре на палачинката слагаме от готовата смес и редим отгоре на сместа печените чушки, киселите краставички и маслинките и така отново слагаме палачинка, пак намазваме с сместа и отново отгоре редим - така завършвате, редувайки. Накрая трябва да завършите с палачинка.

С останалата смес заливаме върху палачинковата торта, също слагаме от всички страни на тортата и по края - на мен не ми стигна сместа, затова добавих малко натрошено сирене.

Украсявате по ваш избор - аз украсих по този начин, както е на снимката. Готовата торта разрязваме внимателно и поднасяме, докато е е леко топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: