Начин на приготвяне
Почистваме телешкото месо от ципите, измиваме добре и нарязваме на парчета.
В тиган поставяме олио, като запържваме месото, прибавяме и 1 ч.ч. вода, за да се задуши.
Към месото което се задушава прибавяме и бахар, дафинов лист, черен пипер
Лука обелваме и нарязваме на едро, скилидките чесън - на четвъртинки, обелваме картофите и тиквичките и тях на едро, морковите - на кръгчета, гъбите на едро.
На дъното на гювеча поставяме телешкото месо и всички зеленчуци.
Заливаме с виното и мъничко вода, захлупваме и поставяме във фурната
Печем до готовност. По желание, ако искаме да се запече, малко преди да извадим, премахваме капака и запичаме още 10-12 минути.