Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гювеч с гъби, тиквички и картофи

Телешки гювеч с гъби, тиквички и картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Телешки гювеч с гъби, тиквички и картофи1 / 2
26/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • лук - 4 - 5 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1/2 пакет
  • гъби - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • вино бяло - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото месо от ципите, измиваме добре и нарязваме на парчета.

В тиган поставяме олио, като запържваме месото, прибавяме и 1 ч.ч. вода, за да се задуши.

Към месото което се задушава прибавяме и бахар, дафинов лист, черен пипер

Лука обелваме и нарязваме на едро, скилидките чесън - на четвъртинки, обелваме картофите и тиквичките и тях на едро, морковите - на кръгчета, гъбите на едро.

На дъното на гювеча поставяме телешкото месо и всички зеленчуци.

Заливаме с виното и мъничко вода, захлупваме и поставяме във фурната

Печем до готовност. По желание, ако искаме да се запече, малко преди да извадим, премахваме капака и запичаме още 10-12 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: