Пълнени картофи с бекон и гъби

Галя
Галя
Новак
30/09/2010
"Вкусно и ефектно само в две стъпки - така че запретвайте ръкавите "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 286
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, и отрежете малко от всеки от тях, колкото да подравните основата му. Залейте ги с вода в тенджера и варете малко, колкото да омекнат леко, но без да се разтрошават - полусварени. Целта е да могат да бъдат издълбани с лъжица.

Нарежете на ситно бекона и главата лук. Настържете кашкавала и моркова. Отделете внимателно пънчетата на гъбите и ги нарежете ситно.

Смесете всичко това в купа и го разбъркайте с яйцата. Ако искате, може и да пасирате (преди да смесите с яйцата).

Картофите се издълбават с подходяща лъжичка, и се запълват с получената смес. Най - отгоре се похлупва с шапките от гъбите.

Така аранжираните картофи се подреждат в намаслена тава и се заливат до един пръст със солена вода. Добавят се две лъжици олио и се слагат за 30 мин. в умерена фурна. Добре е в последните 10 - ина минути да се покрият.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
chudo56
chudo56
02.06.2013 00:44
на снимката картофите не са белени
0
1