Понички с пълнеж от домашен крем

ПетяПетя
Готвач
128
1k
277
322
3
26/03/2018
"Не знаем никакви диети, но знаем как се правят перфектните понички с пълнеж от домашен крем "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 985
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 4 с.л. със стайна температура
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 3 п.
  • ванилова захар - 1 п. с аромат на портокал
  • сол - 2 щ.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая - 14 г (2 п. от по 7 г едното)
  • брашно - 2 ч.ч. тип 650
  • брашно - 3 ч.ч. на Мел София Класик
  • За домашния крем
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • ванилия - 2 п.
  • краве масло - 50 г
  • За декорация
  • шоколад - 50 г
  • олио - 1 к.л.
* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват и разбиват (аз с миксера) яйцата, захарта, ванилиите, кравето масло, солта, маята и топлото мляко.

В тава се пресява брашното и се прави кладенче, в което се излива яйчено-маяната смес. Замесва се меко нелепнещо тесто, което се оставя да втаса 45 минути.

Разточва се на кора с дебелина 0.5 см и се режат кръгове с диаметър 6 см. Излизат около 40 броя.

Поничките се пържат в добре загрято олио на среден огън.

Вече изстинали се пълнят с пълнеж по желание и се поръсват или с пудра захар, или с различни видове топинг. Самото пълнене става с помощта на щприц, а при липса на такъв - чрез разрязване на поничката.

Аз ги напълних с домашно приготвен крем и полях с разтопен шоколад.

Приготвяне на домашния крем:

Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар.

В тенджерка се разбиват жълтъците, брашното, част от захарта с 1 ч.ч. от млякото.

В друга тенджерка се сварява останалото прясното мляко с разтворената в него останала захар.

След като заври, на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с телена бъркалка се прибавя към жълтъчната смес. Оставя на огъня, като се бърка пак, докато се сгъсти. Маха се, прибавят му се маслото и ванилиите и се оставя да изстине.

Към изстиналия вече основен крем се слага белтъчният сняг, като се бърка внимателно с шпатула отдолу нагоре.

Получава се един много пухкав пълнеж за поничките.

А те са страхотни, мекички и пълни с крем! Горещо ги препоръчвам!

Да ви е сладичко!

* Може да използвате само брашно тип 500, ако нямате тип 650.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар