Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник за Благовец

Рибник за Благовец

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312962701
Рибник за Благовец
Снимка: Величка Калева
1 / 2
26/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Най-вкусният рибник със скумрия за Благовец"

Необходими Продукти

  • скумрия - 700 - 800 г риба
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 бр. само бялата част
  • лапад - около 300 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и се премахват всички тъмни части, перки и др. Нарязва се на шайби. Почистеният ориз се залива с гореща вода, похлупва се с капак и се кисне 1-1. 30 ч.

Лападът се попарва, отцежда и нарязва на ситно.

В загрятото олио се поставят нарязаните на ситно лук и праз и се запържват леко. Прибавя се оризът и се запържва до прозрачност. Посолява се. Към него се прибавя лападът. Налива се вода.

Всичко се задушава до полуготовност, като се разбърква да не загори.

Прибавят се черният и червеният пипер, нарязаният на ситно магданоз и нарязаната риба.

Задушава се за 2-3 минути, след което се прехвърля в тавичка и се запича до готовност в предварително загрята фурна.

Рибата не се соли, но трябва достатъчно да са овкусени оризът и лападът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: