Начин на приготвяне
Нарязвам месото на едри хапки. Овалвам месото в брашно и изпържвам до леко зачервяване. Изваждам и го оставям.
В същата мазнина в тенджера под налягане задушавам всички зеленчуци, нарязани на ситно. Като омекнат, слагам 2 с.л брашно, изпържвам го 3-4 мин и сипвам виното, водата от гъбите, които предварително съм накиснала да се хидратират, месото, подправките.
Изчаквам да заври за малко да се изпари алкохола от виното...доливам още малко вода и захлупвам тенджерата. Готвя манджата на слаба температура за около 20-30 мин и изключвам.
За ориза:
Запържвам в малка касерола скилидки чесън, сипвам 1 ч.ч ориз. Прибавям сол и листо дафинов лист.
Изчаквам 2 мин. и сипвам 2 ч.ч вода. Като заври, захлупвам с капака и варя на слаб огън до изпаряване на водата.