Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Таранка на Фурна

Таранка на Фурна

Таранка на Фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Добре, ние ще приготвим хрупкава таранка на фурна, а вие ще донесете бирата"

Необходими Продукти

  • таранка - 1 кг риба
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 ч.л
  • олио - 200 мл
  • домати - 200 мл консерва
  • чесън - 3 скилидки
  • тарос - сушен, щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре таранката, премахваме люспите и измиваме.

В плитък съд изсипваме брашното със солта и разбъркваме.

Всяка една таранка овалваме в брашното.

Поставяме тигана на котлона и загряваме олиото.

Чакаме добре да се загрее олиото и пържим от двете страни до златисто.

Когато сме изпържили всички риби, ги нареждаме в тава.

Всяка една поливаме с доматите консерва и доматения сос, слагаме скилидките чесън и най-отгоре поръсваме със сушения естрагон.

Включваме фурната и поставяме тавата за печене.

Печем 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Добавих и снимка.
27.05.2018 23:40
Яница Николова
Яница Николова
Направих таранката без доматения сос и също се получи вкусно.
27.05.2018 23:32
1