Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен пълнен заек на фурна

Печен пълнен заек на фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печен пълнен заек на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
260 мин.
Общо
290 мин.
Порции
8
"Както го правят майсторите - хем печен, хем пълнени и толкова крехък"

Необходими Продукти

  • заек - 1.5 - 2 кг изчистен питомен
  • бекон - 200 г
  • олио - 4 с.л. растително масло
  • краве масло - 30 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки или телешки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1
  • стафиди - шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 0.5 ч.л. смлян
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • босилек - стрък
  • магданоз - стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се нарязаният бекон в сух тиган.

В 2 с.л. масло се задушават нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавя се сол, беконът, оризът и се заливат с бульона.

Ври, докато оризът поеме течността. Слагат се стафидите.

Заекът се натрива със смес от сол, червен пипер, черен пипер и 1 с.л. масло

Напълва се с плънката и се зашива.

Поставя се в намазана тавичка, налива се виното, поставят се босилекът и магданозът и се завива с фолио.

Пълненият заек се пече се 4 часа на 140 градуса. Маха се фолиото и се пече още 15-20 минути на 200 градуса.

Намазва се с кравето масло.

Печеният пълнен заек на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: