Пълнен шаран по великотърновски

05/12/2012
Милена Добрева
отМилена ДобреваНовак
"Бихме го нарекли и болярски шаран, но сме обещали да не говорим с пълна уста "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 573
  • Преглеждания за месеца636
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, малко сол и хладка вода се омесва тесто, което се разточва на дебел лист.

Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината и малко вода до омекване. Отстранява се от котлона и се разбърква със ситно нарязаните магданоз, мащерка, с червения пипер и сол на вкус.

Предварително почистеният, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка, зашива се и се увива в тестения лист. Слага се в подмазнена тава и се пече в умерена фурна.

Пълнен шаран по великотърновски се поднася топъл.подобни рецепти тук

5 4
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лиляна Папазова
Лиляна Папазова
05.12.2013 13:13
В лука се слагат предварително начуканите орехи и се запържват леко с лука.Слага се и малко джоджен.Когато лукът е повече/10-12/,плънката става много по-вкусна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв