Сарми с дреболии

28/03/2018
"Сарми с пилешки дреболии - и вие ли тръпнете да ги опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата бланшираме за няколко минути - по желание може да добави и други карантийки.

В тиган поставяме олио и към него прибавяме глава ситно нарязан кромид лук и чаша ориз.

Добавяме червен пипер, черен пипер, чубрица, сол и малко от бульона.

Така оставяме на котлона самия ориз, за да може да поеме течността.

Нарязваме дробчетата и започваме да навиваме самите сарми.

Вземаме лист от зелето, което сме си оформели, поставяме част от ориза и част от дробчетата и завиваме.

Сармите подреждаме плътно в съд, заливаме със зелевия сок и част вода и поставяме във фурната, като отгоре поставяме капак или фолио.

Печем до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар