Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с хляб и яйца

Пилешки дробчета с хляб и яйца

Пилешки дробчета с хляб и яйца
Снимка: Таня Арабаджийска
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Наздраве за вкусните кулинарни импровизации, за ароматните дробчета и добрите приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • хлебчета - 3 - 4 бр. тип земелки
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 3 големи или 4 малки глави
  • червен пипер
  • сол
  • мазнина - за пържене
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме дробчетата, оставяме ги да се отцедят. Нарязваме лука на ивици.

Загряваме в тиган мазнина и слагаме дробчетата, след като побелеят, добавяме лука.

Задушаваме ги с капак за 7-8 минути, махаме капака и пържим, докато лукът се зачерви.

През това време нарязваме хлебчетата на кубчета. След като дробчетата на тиган и лукът са готови, прибавяме хлебните кубчета, червения пипер - на вкус, и разбъркваме хубаво.

Прибавяме и яйцата, предварително разбити и посолени. Бъркаме до готовност на яйцата.

Сервираме пилешките дробчета с хляб и яйца поръсени с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: