Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Никулденски шаран с кисело зеле

Никулденски шаран с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Никулденски шаран с кисело зеле2 / 2
06/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"А който е сложил зелето рано-рано, ще може да изненада за празника си гостите с шедьовъра Никулденски шаран с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг
  • кисело зеле - 800 г
  • олио - 200 мл
  • орзи - 100 г
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • лимони - 1 брой
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения, измит и подсушен шаран се посолява отвътре и вън, намазва се с олио и лимонов сок. Сложете го в емайлиран съд в хладилник.

Отделно ситно нарязаното зеле се задушава в част от олиото (150 мл) на слаб котлона. Когато омекне, към зелето се добавя почистеният, измит и отцеден ориз, а след 5-6 минути - 200 мл топла вода.

Задушаването продължава, докато зелето остане на мазнина. Сместа се изсипва в намазана с олио тавичка и върху нея се поставя шаранът, който е бил в хладилника 1-2 часа. Залива се с останалото олио и топла вода (150 мл) и се пече в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
45
32
20
10
Дай твоята оценка: