Никулденски шаран - баница

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
06/12/2014
"Не каква да е баница, а Никулденски шаран - баница - опитвали ли сте нещо толкова вкусно?"
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 943
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения, измит и отцеден шаран поръсете вътре и вън със смлян черен пипер и сол. Слага се в хладилник да престои. В част от сгорещената мазнина се запържва ситно нарязани лук, като се долива и малко вода, за да се задуши.

След като се запържи добре, се добавят скълцаните орехи, наситнения магданоз и червеният пипер.

От двойно пресятото брашно, солта и малко вода се омесва твърдо тесто, от което се оформят 6 топки. От тях се разточват кори с големината на тавата.

Първата кора поставете върху намазнената тава. поръсете с олио и част от сместа и отгоре сложете втора кора. Пак олио и пак кора. Отгоре се слага шаранът, намазан с олио. Отгоре подредете 4-та и 5-та кора по същия начин.

Последната 6 кора надупчете с вилица и я намажете с мазнина. Никулденският шаран-баница се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете рибника охладен, нарязан на парчета.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар