Бърз Великденски Сладкиш

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4574001904
29/03/2018
"Козунаците се месят бавно, затова великденските сладкиши трябва да се правят бързо - за да остане време и за по едно кафе "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 219
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат на огъня, щом заври, на тънка струйка се прибавя грисът, бърка се до сгъстяване и се маха от огъня, после се слагат кокосовите стърготини и се разбърква хубаво.

За блата се разбиват яйцата и захарта, слага се олиото, млякото, какото. Разбива се с миксер, слага се брашно и бакпулвер и се разбива пак.

В тава, намазнена и набрашнена, се сипва половината от сместа пече се 10 мин на 170 градуса, вади се и се сипва предварително направения крем, заравнява се и се сипва другата половина от сместа за блат. Допича се около 15-20 минути или до суха клечка.

Може да се направи шоколадова глазура по желание, като се разтопи шоколад и се прибави олиото и се разбърка хубаво, после се излива върху сладкиша или да се поръси с кокос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар