Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бърз Великденски Сладкиш

Бърз Великденски Сладкиш

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Бърз Великденски Сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Козунаците се месят бавно, затова великденските сладкиши трябва да се правят бързо - за да остане време и за по едно кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 7 с.л.
  • кокосови стърготини - 200 г
  • Глазура
  • шоколад - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат на огъня, щом заври, на тънка струйка се прибавя грисът, бърка се до сгъстяване и се маха от огъня, после се слагат кокосовите стърготини и се разбърква хубаво.

За блата се разбиват яйцата и захарта, слага се олиото, млякото, какото. Разбива се с миксер, слага се брашно и бакпулвер и се разбива пак.

В тава, намазнена и набрашнена, се сипва половината от сместа пече се 10 мин на 170 градуса, вади се и се сипва предварително направения крем, заравнява се и се сипва другата половина от сместа за блат. Допича се около 15-20 минути или до суха клечка.

Може да се направи шоколадова глазура по желание, като се разтопи шоколад и се прибави олиото и се разбърка хубаво, после се излива върху сладкиша или да се поръси с кокос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: