Начин на приготвяне
Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат на огъня, щом заври, на тънка струйка се прибавя грисът, бърка се до сгъстяване и се маха от огъня, после се слагат кокосовите стърготини и се разбърква хубаво.
За блата се разбиват яйцата и захарта, слага се олиото, млякото, какото. Разбива се с миксер, слага се брашно и бакпулвер и се разбива пак.
В тава, намазнена и набрашнена, се сипва половината от сместа пече се 10 мин на 170 градуса, вади се и се сипва предварително направения крем, заравнява се и се сипва другата половина от сместа за блат. Допича се около 15-20 минути или до суха клечка.
Може да се направи шоколадова глазура по желание, като се разтопи шоколад и се прибави олиото и се разбърка хубаво, после се излива върху сладкиша или да се поръси с кокос.