Кайзер Земели

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
30/03/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 258
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от пресятото брашно се поставят маята, захарта и солта. Разбърква се с лъжица хубаво.

След това се прави кладенче и там се изсипва топлата вода. Постепенно се добавя още от брашното и се омесва средно меко и еластично тесто.

Накрая на месеното тестото се разтегля напред, излива се олиото и

тестото се доомесва до поемането му.

Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса на топло - до удвояване

на обема му.

Когато тестото е готово, то се прави на руло и от него се отрязват равни части-

оформят се топчета, малко по-големи от орех.

Всяко топче се нарязва лек три-четири пъти от средата към края.

Тавата с питките се покрива под кърпа за около 30 минути. След това с четка питките се намазват със жълтъка.

По желание могат да се поръсят със сусам.

Пекат се на 180 градуса за около 20-25 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар