Японски Кекс

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74108914
30/04/2018
"Да, и в Япония правяк кекс и е невероятно добър, както телефоните и автомобилите им "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 608
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата129
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Подгответе си продуктите да са ви готови, като премервате и пресявате брашното, леко затопляте прясното мляко и разтворете напълно меда в него.

Премерете захарта отделно, а яйцата да са били поне 1 час на стайна температура.

Подгответе и формата, в която ще печете кекса. Постелете разкопчаващ се ринг за торти с диаметър 22 см с хартия за печене. Включете фурната на 175 градуса.

В купата на кухненски робот чукнете яйцата едно по едно и го включете на 4 степен. На няколко пъти с кратки почивки добавете захарта, оставете да бърка до много пухкав крем.

Прибавете половината от меденото мляко и половината от брашното, оставете да се разбърка добре. Прибавете и останалите части на млякото и меда и отново бъркане.

Сипете сместа в постланата форма за торти и поставете тавата в нагрятата фурна, печете така за 10 минути. След което намалете фурната на 160 градуса и допичате за още 30 минути. Изключете фурната и оставете тавата за още 10 минути в нея.

Извадете тавата и я тупнете върху плота от разстояние 10 см височина, за да излезе излишният въздух от кекса.

След 5 минути извадете от формата кекса и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
27.10.2019 19:40
Не разбрах кое му е Японското,затова че има мед и мляко ли но това е Бъргарско.
0
0