Начин на приготвяне
В тава на слаб огън нагрейте малко олио и запържете леко кебапчетата от всички страни.
Извадете кебапчетата настрани и прибавете нарязания на ситно лук, чесън и морков, нарязан на кубчета, запържете до омекването им.
Добавете 1 с.л. брашно и отново запържете за кратко. Прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте доматения сок, захарта, зърната черен пипер и отново разбъркайте.
Почистете и нарежете картофите, добавете ги към доматите и варете за около 10 минути. Прибавете размразения зеленчук и налейте топла вода, колкото да го покрие.
Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на зеленчука.
Сочно и вкусно ястие, напомнящо по вкус на едно друго гръцко ястие - Суджукакя, но тук освен домати има и много зеленчук, което прави яхнийката още по-вкусна.
Вкусната зеленчукова яхния с кебапчета е готова.