Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Вкусна зеленчукова яхния с кебапчета

Вкусна зеленчукова яхния с кебапчета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Вкусна зеленчукова яхния с кебапчета
Снимка: Мария Симова
1 / 5
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"И изведнъж прословутата поръчка - Три кебапчета с гарнитура придобива съвсем друг смисъл"

Необходими Продукти

  • кебапчета - 10 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 1 бр. голям
  • грах - 1 пакет замразен
  • зелен боб - 1 пакет замразен
  • картофи - 4 бр.
  • доматен сок - 600 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава на слаб огън нагрейте малко олио и запържете леко кебапчетата от всички страни.

Извадете кебапчетата настрани и прибавете нарязания на ситно лук, чесън и морков, нарязан на кубчета, запържете до омекването им.

Добавете 1 с.л. брашно и отново запържете за кратко. Прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте доматения сок, захарта, зърната черен пипер и отново разбъркайте.

Почистете и нарежете картофите, добавете ги към доматите и варете за около 10 минути. Прибавете размразения зеленчук и налейте топла вода, колкото да го покрие.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на зеленчука.

Сочно и вкусно ястие, напомнящо по вкус на едно друго гръцко ястие - Суджукакя, но тук освен домати има и много зеленчук, което прави яхнийката още по-вкусна.

Вкусната зеленчукова яхния с кебапчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: