Картофени топчета с шунка и зелен лук

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
30/03/2018
"От време на време обичаме да разнообразяваме тежките гозби с нещо свежо и вкусно, като тези картофени топчета с шунка "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се минават през преса и се разбъркват с млякото и солта. Прибавят се настърганите или нарязани на кубчета шунка, кашкавалът, а лукът е нарязан на дребно. Може да се прибави магданоз /наситнен/.

Сместа се омесва добре и се оформят топчета с намаслени ръце.

Панират се в галета и разбити с прясно мляко яйца и се пържат до златист цвят, после се отцеждат на салфетка от излишната мазнина.

Сервират се с чеснов сос - за него всичко се разбърква.

Може да се приготви и от картофена салата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар