Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Вкусни свински бъбреци на фурна

Вкусни свински бъбреци на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Вкусни свински бъбреци на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Оказва се, че да приготвиш свински бъбреци за чудо и приказ никак не е трудно"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 5 бр.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • сушени зеленчуци - 6 с.л. (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените свински бъбреци нарежете и залейте със студена вода за една нощ.

На следващата сутрин ги нарежете и залейте със сока от буркан кисели краставички. Оставете за един час.

Запържете целите скилидки чесън в маслото и добавете бъбреците.

Запържете за 5-6 минути, поръсете с брашното, отново разбъркайте и сипете бирата. След като бирата заври, добавете сушените зеленчуци и доматеното пюре.

Отстранете от котлона, подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разпределете всичко в гювечета, захлупете с капачетата и печете в умерено загрята фурна около 40 - 45 минути.

Поднесете горещи.

Вкусните свински бъбреци на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: