Моята питка за Цветница

01/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Вкусна и красива питка за най-хубавия пролетен празник "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с захарта и се оставя да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса 40 минути.

Отделя се топче като ябълка за средата, останалото се разделя на 4 равни части. Малкото топче се разточва и реже на ленти по 1 см.

Нареждат се като решетка върху едното голямо топче и поставяме в центъра на тавата върху хартия за печене.

Останалите три се разточват с диаметъра на тавата, всяко се намазва с олио и нареждаме едно върху друго.

Нарязва се на 8 триъгълника и всеки се навива на кифла, която се срязва на две и нарежда край центъра.

Оставя се да втаса 20 минути, намазва се с разбит жълтък, лъжица вода и олио. Печем в загрята фурна 180°C около 30 минути.

Изважда се тавата и с вода се залепва бялата украса изрязана с формички за сладки.

Печем още 10 минути и изваждаме тавата.

Намазва се с масло и покриваме с кърпа да е мека.

Сервираме топла на празничната трапеза!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Петрова
Както винаги отличен резултат. Вкусна и лесназа приготвяне питка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв