Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)

ЗорицаЗорицаГуру93825328614
02/04/2018
"Заемете стратегическо място близо до скарата, защото ще искате са изядете колкото се може повече агнешки шишчета по гръцки "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 996
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг.
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • лимони - сока от 1
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • червени чушки - 3 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - (прясно смлян)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган, докато сместа леко заври.

Варят се няколко минути и се махат от котлона.

Слагат се нарязаното на еднакви по големина парчета агнешко месо, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата.

Маринова се 2-3 часа, като агнешкото месо се обръща от време на време. Парчетата месо се изваждат и се поръсват хубаво с малко сол и черен пипер.

На шишчета се нанизват, редувайки се, парче месо, парче кромид лук, парче домат, парче червена чушка и така до привършване на продуктите.

Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с малко мазнина.

Обикновено се сервират с гарнитура от печени картофи, гарнирани с резен лимон и поръсени със ситно нарязан магданоз. Аз предпочетох да ги гарнирам с листа свежа маруля, стрък пресен лук и колелца изпечен на скарата кромид лук.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар