Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесват и разбиват (аз с миксера) яйцата, захарта, ванилиите, кравето масло, солта, маята и топлото мляко.
В тава се пресява брашното и се прави кладенче, в което се излива яйчено-маяната смес.
Замесва се меко нелепнещо тесто, което се оставя да втаса 60 минути.
Разделя се на 5-6 топки, които се разточват много тънко и се разрязват на 16 триъгълника за малки кифлички или на 8 - за големи.
На външната страна на триъгълника се слага от пълнежа и така се оставят 15-20 минути да починат.
Чак тогава триъгълниците се навиват на кифлички. Намазват се с разбития с олиото жълтък и се поръсват с кристалната захар.
Пекат се в предварително загрята фурна на 250°C фурна, която аз веднага намалих на 200°C със слагането на тавата с кифличките. Стават много бързо - за около 15 минути и са готови.
Изваждат се и се нареждат върху скара да изстинат.
Особено са вкуснички, когато са още топли.
Да ви е сладичко!
*Може да се замени с тип 500.