Начин на приготвяне
Няма къща, в която да не са останали сварени яйца след Великден и затова ви предлагам няколко идеи за симпатични животинки, направени от зеленчуци и сварени яйца.
Те не само ще украсят чудесно всяка трапеза, ами ще заинтригуват и всяко злоядо дете.
Импровизирайте, като пробвате да направите някое животинче с ваша собствена идея.
Калинки: Телата на калинките са половинки от чери домати. Половин черна маслина разделяме на две и така има главички за калинките. Точици и крачета оформяме от остатъка от маслините.
Кравичка: За нея ни е необходимо 1 сварено яйце, разрязано на две. От едната половина изрязваме по дължина кръгче от яйцето, което използваме за основа. Другите две парчета поставяме върху основата перпендикулярно едно на друго и така оформяме главата на кравата. От остатък от други фигурки изрязваме отново от яйце уши, а очи и ноздри оформяме от маслини.
Бик: Оформяме домат, подобно на яйцето за кравичката, като за очи използваме парченца белтък. Отново довършваме с парченца маслини.
Мишки: Телата оформяме от половинки сварено яйце. Прави старнично два не много дълбики разреза с нож, където ще поставим резенчета репички за уши.
За очи използваме зърна черен пипер.
Може да добавяте още фигурки, украси, животните могат да захапят лук, магданоз или друг зеленчук. Вашето въобръжение е на ход ! :)
Животните от великденски яйца са готови.