Козунак с три яйца

Изабел ИлиеваИзабел Илиева
Новак
11
43
13
16
06/04/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 613
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Козунак

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома, докато месите. В лупа сложете маята и хладкото мляко, за да я размиете.

Добавете трите яйца без единия жълтък, който ще оставите за намазване.

Добавете захарта и разбивате до гладка смес, започнете да добавяте брашно до лепкав меко тесто.

Започнете да си намазнявате ръцете и да изместват до свършване на мазнината.

Оставете да втасва, след което оформен по желание и оставете да втасва вече с плънката от Стафиди и Локум.

Намажете с жълтък и поръсете със захар.

Печете 45 мин на 160 градуса.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар