Начин на приготвяне
Активирайте маята, отделете един жълтък за намазване. Разбийте яйцата със захарта, добавете и останалото топло мляко. Настържете кората на лимона на ситно ренде.
Стопете маслото и смесете със олиото. Пресейте брашното и замесете меко лепкаво тесто, като към края започвате да добавяте от мазнината.
Месите и добавяте от мазнината, доста дълго трябва да се меси, за да се усвои всичката мазнина. Докато месите трябва да виждате нишки като конци, чак тогава спирате и оставяте тестото да втаса.
Разделяте го на топки, 4 от тях разтягате на плота и по средата на всеки поставяте нарязан шамфъстък. Заобляте всеки фитил и го усуквате, от четирите оплитате плитка, както се вижда от снимката.
Слагате готовите козунаци във форми и оставяте да втасат, след което намазвате с разбит жълтък с малко мляко. Поръсвате с шамфъстъци и захар. Печете в загрята фурна на 170 градуса до зачервяване.