Фасулена салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Фасулена салата1 / 2
10/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4-6
"Богата салата, която задължително се поднася с червено вино- не пропускайте да опитате"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г микс от различни видове боб
  • нахут - 200 г
  • лук - 2 голяма глава
  • чушки - 1 - 2 зелени
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - около 80 мл
  • оцет - около 4 - 5 с.л. или на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът и нахутът предварително се накисват от предната вечер в отделни съдове. На следващия ден се сваряват с капки мазнина. Отцеждат се и се охлаждат. Смесва се в голяма тенджера и към тях се добавят ситно нарязаните лук и чушки.

Зехтинът, оцетът, сол, черен пипер се разбиват отделно. Залива се бобената салата и се обърква със ситно скълцан магданоз. Така приготвената салата се оставя да престои покрита в хладилник за около час и се поднася. Количествата подправки, мазнина и оцета са на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: