Мусака със сос Бешамел и кашкавалена коричка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Мусака със сос Бешамел и кашкавалена коричка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Мусака, каквато дори баба ви не е сънувала - със сос Бешамел и вкусна шоколадова коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязаният на ситно лук и настърганият морков, запържете до омекване на лука. Смесете каймата с малко вода и я добавете, оставете така, като периодично разбърквате до изпаряване на водата. Прибавете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте.

Добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи, чубрицата и черния пипер, разбъркайте за кратко. Прехвърлете сместа в правоъгълна тавичка и налейте топла вода, колкото да покриете продуктите.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

През това време пригответе Бешамела. Разтопете маслото и го нагрейте, добавете брашното и запържете до златисто. Налейте студеното мляко в сместа на тънка струя при непрекъснато бъркане, прибавете и разбитото с вилица яйце и бъркайте до еднородна гъста смес, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Залейте мусаката с Бешамела равномерно и поръсете върху него настъргания кашкавал. Запечете до златисто на горен реотан на фурната.

Сочна и много вкусна мусака!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: