Начин на приготвяне
Извадете свинската мас от хладилника и я оставете на стайна температура, за да се отпусне хубаво. Трябва да е много мека, но не и течна.
Сложете всички съставки (без свинската мас) в контейнера на хлебопекарната. Добавете само половината брашно. Изберете програма тесто и включете. Изчакайте да смеси продуктите и добавете половината от останалото брашно. Сложете по малки количества от свинската мас и изчакайте да се усвои напълно.
Когато сложите всичката мас, добавете и останалото брашно. Тестото трябва да е меко и да не лепи. Щом хлебопекарната спре да меси, засечете половин час.
При мен втасването е един час, за това трябва аз да я изключа. Извадете готовото тесто и разточете на правоъгълник. Направете плънката, като разбиете белтъка с вилица на пяна и добавете натрошеното сирене.
Разрежете тестото на ленти, широки два пръста. Сложете от плънката и затворете краищата. Усучете един фитил, а след това още един. Съединете двата фитила и от тях направете един, като усуквате и двата едновременно.
Затворете на геврек и оставете в тава, застлана с хартия за печене. Постъпете по същия начин и с останалите ленти. Намажете с жълтък, олио и прясно мляко. Оставете на топло да втасат за 30-40 минути. Печете хрупкавите домашни гевречета в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути или до готовност.
Коментари