Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавена торта

Баклавена торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Баклавена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10-12 парчета
"Баклавена торта, за парче от която мнозина биха продали душата си! Или в краен случай биха нарушили диетата си!"

Необходими Продукти

  • кори - фини 500 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 600 гр.
  • брашно - 200 гр.
  • орехи - ядки 200 гр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 125 гр.
  • вода - 400 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазана с масло тава се нареждат половината кори. От останалите продукти, без маслото, а орехите предварително смлени, се разбива смес, която се слага върху корите като плънка. Отгоре се подреждат останалите кори и се заливат с разтопеното масло.

Пече се до зачервяване.

Изстиналата баклава се залива със сироп, приготвен от 400 мл. вода и 400 гр. захар.

Тази баклава е по-вкусна на другия ден след приготвянето й.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
515
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Katia Ctefanova
Katia Ctefanova
Захарта заедно за сиропа и за баклавата ли е или само за баклавата? Отделно още 400 гр захар ли се слагат за сиропа?
19.11.2016 10:50
Албена Асенова
Албена Асенова
Само шам фъстъкът липсва.п
08.06.2016 22:25
Мариела Христова
Мариела Христова
Много вкусна рецепта, аз също я приготвям по този начин.
10.01.2016 08:54
Антоанета Стоева
Антоанета Стоева
Изглежда превъзходно
09.01.2016 18:28
galq
galq
receptata e pravilno napisana vinagi nakraq se zaliva sys sirop
19.04.2015 21:30
vili
vili
Баклавата изглежда добре, но рецептата не е добре написана. Би трябвало тази вода - последно написаната - 400мл. да е за сиропиране, а захарта от 600 гр. да е за плънката.
Изобщо дамата е бързала и е искала да напише нещо, но не се е получило добре.
06.12.2014 18:08
Диди
Диди
А аз знам че баклавата е арабска С години я правя и всички в къщи я харесват
27.12.2013 13:09
1
Теди
Теди
Вместо да критикувате може да напишете БЛАГОДАРЯ!Рецептата е страхотна,а баклавата стана чудесна!
13.12.2013 11:54
6
2
Ива
Ива
"Изстинал" се пише , а не "изстинаъл", госпожо-о-о-о-о-о!Аман от неграмотници в тия сайтове!
29.12.2012 18:18
10
burbuleta
burbuleta
само не разбрах сиропът също ли трябва да е истинъл или да е горещ?
30.10.2012 12:44
2
1
bubolina81
bubolina81
Тази баклава е много хубава и я познавам под името "Царска баница"
23.01.2012 15:49
kiwi
kiwi
Тези стърготини са смлян шам-фъстък.
02.10.2011 11:55
Ели Димитрова
Ели Димитрова
Знаете ли от къде мога да си купя, което е върху баклавата като стърготини.
18.04.2011 14:19
тин
тин
Тази баклава я правя от 1990 година
и се казва Шведска баклава.
18.02.2011 05:19
2
1
Покажи всички подкоментари
ГЕОРГИЕВА
ГЕОРГИЕВА
Не е добре обяснено изпълнението на тази рецепта.
22.01.2011 11:58
1
меган
меган
400 мл. вода не са достатачни, сиропирах я с 800 мл. вода и 800 гр. захар.
15.11.2010 19:30