Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски курабийки с канелена захар

Великденски курабийки с канелена захар

Великденски курабийки с канелена захар
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. домашни
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 4 с.л. разтопена
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакет
  • лимони кора
  • белтъци - за намазване
  • захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
  • стафиди - за очи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта. В киселото мляко се разбъркват двата вида сода, сипваме в яйчената смес.

Добавя се разтопена мас, ванилия, настъргана кора от лимон и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Разточва се дебела кора от 1 см и с формички се изрязват зайчета, пиленца, яйца и др. Нареждат се върху хартия за печене в две тави.

Намазваме с четка с разбит белтък, поръсваме със смесена захар с канела.

Поставяме за очи стафидки, като леко се притискат в тестото.

Печем в загрята фурна 180°C 15-20 минути до бледо златисто.

Най-вкусните Великденски курабийки.

Вкусен и весел празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: