Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Лесна супа от агнешки дроб главичка и зелен лук

Лесна супа от агнешки дроб главичка и зелен лук

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Лесна супа от агнешки дроб главичка и зелен лук
Снимка: Потребител#184319
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 1 бр. (черен)
  • агнешка главичка - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1с.л.
  • куркума - 1 малка щипка
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кимион
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка и дробът се сваряват в тенжера под налягане. Главичката се почиства от костите.

Разтопете маслото и задушете лука в него.

Добавете подправките. Внимайге да не загорите червения пипер. След минута-две прибавете и дреболийките заедно с бульона. Оставете да поври.

В това време пригответе застройка от разбито яйце и кисело мляко със сол.

Снемете супата от котлона и бавно лъжичка по лъжичка с разбъркване сипвайте при застройката.

Върнете в тенджерата отново с разбъркване. Сервирайте гореща със заквасена сметана или повече масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: