Начин на приготвяне
Обелват се картофи и моркови, нарязваме картофите на малки кубчета, морковите на едри парчета и варим в подсолена вода до готовност.
Отцеждат се картофите и овкусяваме с подправката, малко сол и ситно нарязан лук. Морковите се стържат на едро ренде. Царевицата се отцежда.
Отделно се сваряват две яйца и се настъргват на едро заедно с жълтъка. На дъното на плитка чиния се поставя ринг и сипваме за основа картофи, отгоре се намазва с 2 равни с. л. майонеза и се притиска с гърба на лъжица.
Следва ред настъргани моркови, майонеза, трети ред от настъргани яйца, майонеза, четвърти ред отцедена царевица, майонеза, пети ред кашкавал и покриваме тънко с майонеза.
Оставя се в хладилник да стегне за 2-3 часа. Изважда се поръсваме по края с нарязан ситно магданоз, следват полумесеци от червени репички, кубчета малки от краставица, кучбета домати без семената, а в средата сипваме 1 с. л. царевичка.
Сваля се внимателно рингът, като си помагаме с нож, с който се минава по края на тортата. Нарязва се на парчета и сервираме.
Вкусно и красиво за Великден! Светли и благословини празници на всички :)))
Рецептата за солената торта е на Люси с малки промени!