Веган козунак с орехи, стафиди и лимонови корички

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
300
124
144
1
08/04/2018
"И ако някога сте се чудили веганите какъв козунак ядат за Великден, нека отговорим сега на този въпрос - много, много, много вкусен Веган козунак с орехи, стафиди и лимонови корички"
Приготвяне210 мин.
Готвене90 мин.
Общо300 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • соево мляко - 400 мл
  • вода - 180 мл
  • мая - 25 г био
  • брашно от лимец - 1300 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • шарлан - 1/2 ч.ч. (нерафинирано слънчогледово олио)
  • лимонова кора - от 1 бр. лимон
  • мармалад - 1 бурканче по избор
  • орехи - 80 г
  • стафиди - 100 - 120 г
  • сусам - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевото мляко се затопля на котлона, заедно със 120 мл вода. Био маята се прави на каша заедно с 2-3 с.л.брашно пълнозърнесто от лимец, 1 ч.л. кафява захар и 50-60 мл топла вода.

Като шупне маята, в топлото мляко се разтваря чаша и половина чаена кафява захар и шарлана. След това се прибавя кашичката с маята и постепенно се добавя около 1200 г брашно от лимец. Стърже се и кората на лимона.

Омесва се леко меко тесто, което се слага в намаслен съд и се покрива със стреч фолио и памучна кърпа. Оставя се да втаса около 3 часа.

След като е втасало тестово се вземат малки топки, които се разточват тънко и се намазват с мармалада, който сте си избрали, добавят се орехите и стафидите.

Оформя се рулото (козунакът). Поръсва се с кафява захар и сусам. В предварително нагрята фурна се пече на 120 градуса на горен и долен реотан за 90 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар